Restoran İşletmeciliğinin Püf Noktaları

0
Yeme-içme sektöründeki işletmelerin sayısı günden güne artmaktadır. Bununla beraber sektör içerisinde yer alan işletmeler arasındaki rekabetin de arttığı görülmektedir. Ayakta kalmak isteyen restoran işletmeciliği belirli stratejilere ve iş yükünü azaltacak restoran programlarına gereksinim duymaktadır. Restoran işletmeciliğinde yalnızca iyi ürün sunmak tek başına yeterli değildir. İyi bir işletme olmak için gereken birçok etken vardır. Hizmetin kaliteli ve hızlı verilmesi, işletmenin yenilikleri...

Restoran Maliyet Kontrolü İçin 6 Altın Kural [Cost Control]

0
Çoğu restoran sahibinin mali durumlarını yönetememesinin ve zarara uğramasının sebebii, restoran maliyetlerini kontrol altında tutamamasıdır. Maliyet kontrolü yapmamak, büyük zarara ve en sonunda işletmenin kapanmasına neden olabilir. Restoran maliyet kontrolü, giderlerin ile gelirin arasında doğru bir oran tutturabilmek açısından çok önemlidir. Etkili Restoran Maliyet Kontrol Stratejileri Yiyecek-içecek ve personeli, bir restorandaki en büyük harcamalardır. Bu blog yazımızda, gıda ve personel maliyetlerini...

Restoran Rezervasyonlarını Yönetmenin Yolları

0
Restoranlara rezervasyon yapmak eskiden bugünkü kadar yaygın değildi. Eskiden restoranlar ilk gelene ilk hizmet esasına göre işletiliyordu. Sonuçları güzel olsada rezervasyon almak, restoran sahipleri için durumu kesinlikle kolaylaştırdı. Müşterilerin genellikle iki seçeneği vardır: rezervasyon yaparak ya da boş masa bulma umuduyla bir restorana gitmek. Bu durum işletmeciler için müşterileri yönetmeyi karmaşık bir iş haline getirebilir. Yanlış yönetilen restoran rezervasyonları,...

QR Menü Nedir, Karekod Menü Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

0
QR Menü, misafirleriniz için temassız sipariş ve ödeme çözümü sunar. Böylece yüksek temaslı yüzeylere karşı temkinli olan müşterilerinizin rahatı daha ön planda olur. Oteller ve restoranlarda dijital menüler, sipariş deneyimini en üst düzeye çıkaran QR menü ile sağlanmaktadır. Aslında bunun en önemli sebebi müşterileriniz sipariş vermek için restoranın uygulamasını indirmek istemeyebilir ama karekod okutmak çok daha kolaydır. Otel misafirleri...

Lokanta Açmak İçin Gerekli Belgeler, Lokanta Açma Maliyeti ve İzinleri

0
Bu yazımızda bir lokanta açarken göz önünde bulundurulması gereken maliyetleri aktarmaya çalışacağız. Lokantalar restoranlardan daha az sermayayle kurulan, ancak başarılı olması durumunda yüksek gelire sahip olan işletmelerdir. Bu yüzden bir lokanta açarken ortaya konulan sermaye üzerinden maliyetler hesaplanmalıdır. Bir lokanta açarken yapacağınız maliyetler tabiki de açacağınız lokantanın özelliklerine göre değişecektir. İş Yeri Açma Ruhsatı Almanız gereken ruhsatların başında “iş yeri açma...